utorok 29. augusta 2017

Moja makeup rutina

Ahoj :) vítam ťa opäť na mojom blogu.
Dnes ti ukážem, ako vyzerá moja makeup rutina. Nebude to denná rutina, pretože sa nelíčim každý deň, ale napríklad takto sa líčim do práce, ak idem večer von s priateľom alebo kamarátmi.
Ak ťa inšpirujem a budeš sa chcieť nalíčiť ako ja, všetky linky na produkty máš v článku.


KROK 1. Podkladová báza


Podkladovú bázu som niekedy vôbec nepoužívala. Prišlo mi to zbytočné? Nepotrebné? Bez efektu?
No odkedy som si jednu kúpila, používam ju vždy keď sa líčim. Ja mám podkladovú bázu od značky S-he mattifying primer. Neviem ju porovnať tak aspoň moje postrehy. Má skvelú konzistenciu, na pleti pôsobí ako jemný krém, pekne vyhladí póry, pleť nevysušuje. Mne osobne vyhovuje, aj keď nemôžem povedať, že mi makeup vydrží na pleti celý deň.

KROK 2. Make-Up


Mám doma kopy makeupov no žiaden nie je tak skvelý ako tento nový makeup od Catrice HD LIQUID COVERAGE . Je to novinka v drogérií, no podľa mňa tak skoro nepríde lepší. Má užasnú kryciu schopnosť, je skôr vhodný pre zmiešanú pleť keďže zanecháva matný efekt. Vôbec pleť nevysušuje, mám pocit že ho netreba vôbec púdrovať, no ja to mám už vo zvyku. Dá sa pekne zapracovať s hubkou, podľa mňa je skvelý. Síce sú dostupné iba dve odtiene, ja mám ten 020 Rose Beige, je na leto trocha svetlejší ale nieje to také hrozné.
Ja si myslím, že stojí zato, doňho investovať.

KROK 3. Korektor


Zostaneme pri značke Catrice, a pri ich ďalšom super produkte a to je Catrice Liquid Camouflage.
Ja ho nanášam iba na kruhy pod očami, keďže nemám drobné nedokonalosti, ako sú napríklad vyrážky alebo začervenané miesta, dávam si ho pod oči a zapracujem hubkou. Má výbornú kryciu schopnosť, vôbec nezachádza do vrások, no na pleti je cítiť. Je vodeodolný a mám vyskúšané že sa pri kontakte s vodou alebo slzami vôbec nerozpíja, ani sa nepohne. Ja ho mám v najsvetlejšom odtieni 010 Porcellain, keďže chcem kruhy zakryť a miesto pod očami aj rozjasniť.

KROK 4. Púder


Priznám sa že tento púder používam dlhé roky, no ešte stále ma neomrzel. Je to tento super púder Dermacol Kompaktný púder, ja mám odtieň 3.
Používam ho už asi tri roky, stále a stále si kupujem nový, vôbec z neho neubúda, míňa sa veľmi pomaly.
Ja si sním prepúdrujem komplet celú tvár a veľmi krásne vonia!

KROK 4.1. Púder pod oči


Na zafixovanie korektoru pod očami používam Essence, All about matt!, je to biely transparentný púder, ktorí si nanášam hubkou, jemne ho vklepem pod oči a nechám pár minút pôsobiť. Je to metóda ktorá sa volá "baking". Medzitým si robím napríklad obočie. Potom ho jemne zotriem so štetcom. Pekne vyhladí póry, moja pleť je rozjasnená a korektor sa mi neroztečie.


KROK 5. Obočie

Obočie je základ. Viem že to hovorí každý no musím to napísať aj ja. Obočie je obraz tváre. Pekne upravené obočie, musí mať každá žena. Ja na obočie používam gél na obočie z Aliexpressu FOCALLURE v odieni 03 Dark Brown 
Používam obyčajný skosený štetec. Potom, ako si obočie dokončím použijem fixačný gél od Essence Gel mascara

KROK 6. Riasenka

Riasenku si nanášam vo veľmi jemných vrstvách. Nemám rada zlepené mihalnice. Ja používam riasenku od značky Oriflame Veryme Fat Lash Mascara. Je pekne prirodzená a za tú cenu skvelá.

Krok 7. Bronzer

Bronzer používam celý rok, nie iba v lete. Mám rada keď má pleť teplú farbu po celý rok, nie len v lete, preto mi to vôbec nevadí. Rada používam bronzer od Rimmel London Natural Bronzer. Ja ho mám v odtieni 026 SUN KISSED. Mal by byť vodeodolný, ale to neviem potvrdiť keďže vo vode ho nemám odskúšaný. 

KROK 8. Highlighter

Doteraz, kým nezačala šialená móda highlighteru, som ho vôbec nepoužívala a aj keď som ho mala v niektorých paletkách tak som si ho ani nevšímala. No už dlhšiu dobu používam ten z toho dua od Catrice Prime and Fine v odtieni 010 Ashy Radiance. Je jemný, nie je taký výrazný, na denné líčenie super.

KROK 9. Pery

Na pery používam stále niečo iné, čo už podla oblečenia, alebo podľa nálady no väčšinou to sú dva produkty od essence. Kontúrka na pery Essence lipliner v odtieni 11 IN THE NUDE a matný rúž Essence matt matt matt! ktorý má na obale napísanéš matt matt matt a podtým ligloss, tomu trošku nechápem :D Je skvelý aj keď vôbec nieje matný, nevydrží dlho ale má krásnu farbu, ešte som jemu podobný nenašla preto ho skoro stále používam.

KROK 10. Fixovanie

Fixátor nepoužívam vždy no ak áno tak používam od značky Alverde Fixierendess Spray, ktorý hnusne smrdí ale je dobrý. No už mi dochádza takže si musím kúpiť najeký nový, no tento to už asi nebude.



Tak a toto bola moja makeup rutina v krátkych 10tich krokoch. Ak klikneš na zvýraznený text presmeruje ťa na stránku kde si produkt môžeš kúpiť. Niektoré produkty som nenašla na internete takže ak tam nie je odkaz tak skús hľadať v DM drogerii. 

ĎAKUJEM ti že si si našla čas si prečítať tento článok, ak sa ti páčil určite nechaj komentár a zanechaj odber. Veľmi ma potešíš. 
O čom by mal byť ďalší článok? 
Určite mi to napíš do komentára. :)








4 komentáre:

  1. myslím, že sme na to úplne rovnako až na to púdrovanie, to ja vynechávam ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tak super :) používaš aj nejaké rovnaké produkty ? :)

      Odstrániť
  2. Tiež používam make-up od Catrice a súhlasím, je skvelý. Vôbec pleť nevysušuje, perfektne kryje, moja pleť je s ním dokonalá. Hodí sa podľa mňa viac na chladnejšie obdobie, ale dal aj leto, len som si ho ešte zapúdrovala. No a korektory Catrice sú úžasné, mala som obe a viac mi momentálne sedí práve ten tekutý.
    Bianka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ano aj ja si myslim ze je skor na zimne obdobie, moj odtiem je do ruzova a na hnedej pleti bol svetly no kvalitou je vyborny :) Camouflage od Catrice su top :)

      Odstrániť